Okrugli sto u Novom Pazaru u organizaciji udruženja “Connect” iz Sjenice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je u prostorijama Kulturnog Centra u Novom Pazaru održan okrugli sto koji je organizovalo udruženje građana „Connect“ iz Sjenice.

Učešće kroz diskusiju i iznošenje svojih stavova o vršnjačkom nasilju na ovom okruglom stolu uzeli su predstavnici Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, predstavnici Kancelarije za mlade, predstavnici organizacije Damad, predstavnici PU u Novom Pazaru, kao i brojni pedagozi i studenti.

Osnovni cilj ovog okruglog stola bila je promocija android aplikacije za borbu protiv vršnjačkog i porodičnog nasilja, ističe Belma Talović, predsjednica udruženja građana Connect iz Sjenice.

Da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru uvijek bio sudionik pozitivnih stvari, svjedoči i aktivnost u tzv. programu „selfhelp“. Internacionalni univerzitet je, navodi profesorica Semrija Smailović, zahvaljujući otvorenosti i spremnosti za saradnju potpisnik sporazuma, a studenti su imali prilike biti aktivni učesnici u ovom projektu.

Lijepo vrijeme i sunčani dani uvijek su sa sobom nosili pozitivne stvari. Iz udruženja građana „Connect“ poručuju da je ovo tek početak.

Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img