Sjednica Skupštine grada Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Minutom šutnje i učenjem fatihe za duše ubijenih 18 Bošnjaka i jednog Hrvata na današnji dan u Štrpcima, a na prijedlog odbornika Muamera Bačevca otpočelo je zasijedanje prve skupštine grada za 2015.godinu.

Na ovaj dan grad ne treba sazivati skupštinu mišljenja su odbornici BDZ Sandžaka.

Skupština Novog Pazara na prijedlog gradonačelnika Mahmutovića smenila je danas članove Gradskog veća Rešada Hodžića, Munira Poturka i Tarika Imamović, a na njihova mesta imenovala Mirsada Jusufovića, Nermina Bogućanina i Fevziju Murića. Mahmutović je za skupštinskom govornicom kazao da su oni odgovorno radili svoj posao, I da odlaze na ova radna mjesta.

Mahmutović “Imamo najbolje mišljenje o njihovom radu, imali su konstruktivnu ulogu u funkcionisanju gradske uprave. Ovim promenama želimo da osvežimo Veće, a bivši članovi odlaze na nova radna mesta”, izjavio je Mahmutović.

Međutim, obraćajući se odbornicima Hodžić je istakao da navodi gradonačelnika o odlasku na nova radna mesta “nisu tačni i da vlasti ne priliči da ih na taj način smenjuju”.

Hodžić “U Veću sam od 2008. godine i radio sam u najboljoj koristi za građane Novog Pazara. Već duže vreme ne funkcionišu neke stvari i volim što je Mahmutović predložio moju smenu, to mi je veliki plus u životu. Smenom je stavljena tačka na moje učešće u GV, ali i tri tačke na moj politički život. Vidimo se u nekom novom filmu”, naglasio je Hodžić.

Podsećamo da je Hodžić početkom septembra 2013. godine podneo ostavku na mesto predsednika Sandžake demokratske partije (SDP), jer se kako je tada rekao umorio, ali da će i dalje biti aktivni član  SDP-a  i do daljnjeg, član Gradskog veća Novog Pazara. Druga dva smenjena člana nisu prisustvovala zasedanju.
Pored promjena u Gradskom veću, odbornici gradske skupštine raspravljali su i o budžetu za 2015. Godinu. Rebalansom budžeta predviđeno je da se 120 miliona dinara dobijenih od Vlade Srbije kao I 100 miliona iz budžeta grada, izdvoji za infrastrukturne radove u Novom Pazaru.

Većina je odbila da se u dnevni red uvrste i dopunske tačke koje su predložile opozicione Stranka.

Opozicija je tražila da se raspravlja o stanju u FK Novi Pazar, izgradnji škole u Paralovu, strategiji privrednog razvoja Novog Pazara i bezbednosnoj situaciji u gradu.

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img