Hfz. Malić – Novi Pazar nije teroristički centar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi Pazar – Narastajuća islamofobija je kulminirala napadom na “Šarli ebdo”, koji je svojim  provocirajućim karikaturama Muhameda a.s. uvrijedio oko milijardu i po muslimana širom svijeta, ta uvreda nije zaobišla ni muslimane u Novom Pazaru.

Hafiz Irfan efendija Malić, direktor Škole Kur'ana, kaže da je prava i iskrena vjera motivacija za solidarnost, pravdu i međusobnu ljubav i poštovanje među narodima. On je preko “Afere” uputio zajednički proglas svih muslimana Novog Pazara – muslimanima u svijetu:

“Mi muslimani nismo zulumćari i teroristi i nećemo se nikome pravdati. Mi ne vršimo invazije na nemuslimanske zemlje, mi ne bombardujemo druge i ne uništavamo njihova materijalna dobra. Mi ne otimamo tuđe resurse, ne ubijamo cijele narode, ne gađamo obogaćenim uranijumom nemuslimane. Mi nemamo logore za nemuslimane, ne finansiramo svrgavanje nemuslimanskih režima, ne pomažemo cijepanje nemuslimanskih država”, kaže hfz. Malić.

“Mi ne izmišljamo neprijatelje, mi ne crtamo ono što vrijeđa druge. Mi volimo Muhameda a.s. i druge poslanike, mi smo uvrijeđeni kada neko crta karikature našeg miljenika Muhameda a.s. Ovo što se desilo u Parizu nije “islamski terorizam”! Zato bih zamolio medije u Evropi za izvinjenje što stalno koriste “islamski terorizam”, zaključuje Malić.

(Elmasa Šećović)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img