Drugo polugodište I novo bodovanje za osmake

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Za većinu školske djece u Srbiji juče je počelo drugo polugodište, a u Ministarstvu prosvjete tvrde da zbog protesta nijedan učenik nije ostao bez zaključenih ocjena, dok sindikati podsjećaju da se štrajk nastavlja i ističu da za štrajkače neće biti odbijanja od zarade.

U Novom Pazaru nastava će se odvijati uobičajeno, sa časovima od 45 minuta, međutim, ni jedna škola u našem gradu nije štrajkovala.

Kraj školske godine za učenike osmog razreda završava se 29 maja, istče direktor osnovne škole “Desanka Maksimović”. Za đake osmog razreda ove godine će na završnom ispitu biti promijenjen sistem bodovanja, jer će sva tri testa nositi 30 poena umjesto 40, a za sada se ne zna da li će testovi, radi veće bezbjednosti, nositi oznaku “interno”. Probni ispit biće u aprilu, saopštio je pomoćnik Ministra prosvjete (ime ministra prosvjete)

Šabotić pojašnjava  da se ovakvim promjenama, daje veći značaj redovnoj nastavi I da nastavnici moraju biti objektivniji.

Podsjećamo, učenici osmog razreda svoje osnovno školovanje okončat će 29 maja dok  za ostale učenike nastava traje do kraja juna.(dobro bi bilo da znaš tačan završetak školske godine)

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img