Ministri Udovičić i Ljajić položili kamen temeljac za atletski stadion u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

ljajic

Novi Pazar – Nakon obećanja prošle godine ministra omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić  da će se u Novom  Pazaru otvoriti atletska staza, nakon više od pola godine, radovi na ovom planu počeli su danas, a prisustvu postavljnja kamena temeljca prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Srbije, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, kao i mnoga vazna imena srbijanske atletike.

Stadion koji će se izgraditi u Novom Pazaru, kako saznajemo je jedini je u Srbiji koji će zadovoljavati sve kriterijume za atletske sportove.

Na samom početku prisutnima se obratio gradonacelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i tom prilikom se zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Stadion će imati osam traka dužine 400 metara, tunel za zimske pripreme u dužini od 110 metara i borilišta za sve skakačke i bacačke discipline.

“Novi Pazar i okolina dali su Srbiji brojne odlične sportiste, a među njima je i mnogo vrhunskih atletičara. Zadatak Vlade jeste da jednako vodi računa o svim građanima naše zemlje, bez obzira na to gdje žive“ poručio je ministar.

Atletski stadion će, kako je istakao, omogućiti dobre uslove za pripreme profesionalnih takmičara, doprineti razvoju ekonomije i sportskog turizma u ovom dijelu zemlje kroz organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, kao i povećanju broja onih koji se rekreativno bave sportom.

“Sport se mora učiniti dostupnim svima i ne smije da bude privilegija bogatih ili samo ljudi koji žive u prestonici, ponovio je Udovičić. Kroz izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih objekata radi se na tome da svako ko želi da se rekreativno ili profesionalno bavi sportom ima dobre uslove da tu svoju želju i ostvari.”

Ministar je izrazio zahvalnost svim akterima uključenim u projekat izgradnje Atletskog stadiona u Novom Pazaru, a posebno potpredsedniku Ljajiću, gradonačelniku Mehi Mahmutoviću i predstavnicima Atletskog saveza Srbije.

Potpredsjednik u Vladi Srbije je ovom prilikom istakao da je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih objekata i da je grad Novi Pazar ovaj stadion dobio svojom zaslugom.

Capture

viber image

im

image

Elmasa Secovic

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img