Skupština opštine Sjenica bez opozicije i medija usvojila budžet za 2015. godinu u iznosu od 782 miliona dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Skupština opštine Sjenica usvojila budžet za 2015. godinu u iznosu od 782 miliona dinara.

Budžetom je planirano 113 miliona dinara za izgradnju i održavanje puteva i ulica, više od 65 milona izdvojiće se za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, dok će se za izgradnju i održavanje javne rasvete utrošiti 19 miliona dinara.

Sjednici nisu prisustvovali odbornici opozicije. Predsednik opštinskog odbora SDP-a Muriz Turković kaže su odbornici te partije ocijenili da budžet ne reflektuje interese građana I da zbog toga nisu prisustvovali sjednici.

“Svjedoci su građani Sjenice da isključivo rade kafane I restorani u kojima dolaze predstavnici sadašnje vlasti u opštini Sjenica I da su računi 100 000-120 000, a to je oko 20% budžeta mjesečno”-naglasio je Turković.

“Odbornici BDZ-a Sjenica nisu učestvovali u radu skupštine, iz razloga što predsjednik opštine i vladajuća koalicija ni do dan danas od početka mandata nisu podnijeli izvještaj o namjenskom trošenju budžetskih sredstava za sve budžetske korisnike opštine Sjenica, mi to insistiramo na svakoj sjednici ali oni nemaju hrabrosti to da urade, iz prostog razloga što budžetska sredstva troše nenamjenski.

Drugi razlog, zašto nismo učestvovali, zato što je predsjednik opštine i odborniča većina kupila jednog našeg odbornika, radi se o Rijaldi Muhović Gurgaš i samim tim napravili krivično i kriminalno djelo. Njenog muža su imenovali za direktora Komunalnog preduzeća u Sjenici. Ta naša odbornica je njima dala većinu.

Za Budžet opštine Sjenica po statutu trebala je do sada 2/3 većina to je 26 odbornika, oni su to sada promijenili i sa većinom su izglasali budžet od 20 odbornika, jer je Skupština Opština sa 39 odbornika.“ Fadil Nikšić

Nakon što je predsjednik SDA Sulejman Ugljanin istjerao medije sa sjednice Skupštine BNV, tu praksu je nastavila sprovoditi vlast u Sjenici na sjednici skupštine opštine Sjenica. Predsjednik Skupštine Sjenica i zamjenik predsjednika SDA u Sjenici, Mustafa Baltić, uz verbalnu agresiju odbornika sa liste SDA je istjerao medije koji su željeli pratiti tok skupštine i usvajanje budžeta u Sjenici.

Što se tiče zabrane prisustva medija, iz BDZ-a  ističu da oni nemaju hrabrosti da javnost vidi šta oni to rade.  Opozicija predvođena BDZ Sandžakom je više puta osudila ovaj čin i upozorila na to da se radi o atakovanju na medije i novinare.   Podsjećamo SDA je u koaliciji sa SPS-om u Sjenici i zajedno čine vlast.

Nermina Rebronja

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img